Αμάρτησες μαζί μας στα ΡΑΧ ή ακόμα;
Αν όχι, το SIN Burger μας σε περιμένει για περιορισμένες εμφανίσεις και εμείς
έχουμε πιάσει κουβέντα με την πηγή έμπνευσής του, τον chef μας Οδυσσέα
Μπόγιογλου.

1.Πώς εμπνεύστηκες το S.I.N. Burger; 

Φέτος πήγα διακοπές στη Νάξο! Γενικά στο νησί φάγαμε εξαιρετικά καλά, οπότε κάτι μέσα μου έλεγε να δημιουργήσω ένα burger of the month εμπνευσμένο από όλα όσα δοκίμασα εκεί! Γραβιέρα Νάξου… Θα ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ μόλις καταλάβεις ΠΟΣΟ πολύ ταιριάζει στο Burger! Στο νησί όταν ζητούσες τυριά, συνήθιζαν να τα σερβίρουν με μαρμελάδες. Εκτός αυτού, την τελευταία μέρα στο νησί έφαγα πρωινό σε ένα υπέροχο μαγαζί, το οποίο παρασκευάζει και δικές του μαρμελάδες… Το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό! Αποφάσισα να κάνω και εγώ μια δικιά μου μαρμελάδα για το νέο Burger of the month. Έτσι η ιδέα ξεκίνησε με δύο βασικά στοιχεία: τη γραβιέρα Νάξου και τη μαρμελάδα! Η Νάξος φημίζεται και για τις εξαιρετικές της πατάτες & έτσι σκέφτηκα να φτιάξουμε λεπτοκομμένα, τραγανά τσίπς πατάτας… Αυτό θα μας έδινε μια επιπλέον υφή, οπότε και ταίριαξε πάρα πολύ γρήγορα. Αφού είχα βρει τρία βασικά στοιχεία τα οποία ήθελα να μπουν στο Burger αποφάσισα ανάμεσα από αυτά να μπει ένα ΤΕΛΕΙΑ μαγειρεμένο τηγανητό αυγό. Στη Νάξο έτρωγα κάθε μέρα αυγά, οπότε το υποσυνείδητο λειτούργησε άμεσα! 

Και κάπως έτσι βγήκε το νέο Burger of the month με όνομα S.I.N.!                                               

2.Τι σημαίνει για σένα «Λόκαλ»;

Λόκαλ! Λόκαλ για εμένα δε σημαίνει μόνο να χρησιμοποιήσω ένα ντόπιο υλικό. Θέλω να έχει και λόγο ύπαρξης. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολύ συχνά να παντρεύω τεχνικές-συνταγές-ιδέες από το εξωτερικό με κάποια Ελληνικά προϊόντα. Παράδειγμα: για φέτος είχαμε ετοιμάσει ένα Burger of the month το οποίο είχε σαν βάση το Phillycheesteak και το προσάρμοσα σε ελληνικά δεδομένα και φτιάξαμε ένα Burger με τυρί από ελληνική πόλη που δε θέλω να αποκαλύψω, γιατί χαλάω την έκπληξη για τα μελλοντικά Βurger of the month. Στην ουσία αντικατέστησα το Provolone που συνήθως χρησιμοποιούνε με ένα ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ τυρί – είπαμε, λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω, θα με κόψουν :P! Θα μου πει κάποιος γιατί δεν το αντικατέστησες με το δικό μας Μετσοβόνε; Αυτό όμως θα ήταν το εύκολο, εμείς θέλαμε κάτι πιο δημιουργικό αλλά και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο γιατί μην ξεχνάμε ότι είμαστε και BURGERISTAS! Ωστόσο, το Μετσοβόνε το χρησιμοποίησα κάπου αλλού!

3.Τι αποτελεί για σένα πηγή έμπνευσης όταν δημιουργείς ένα Burger of the Month; 

Για εμένα το βασικότερο είναι να ταξιδεύεις και να δοκιμάζεις πολλά! Εννοείται βιβλία, σεμινάρια και συζητήσεις με άλλους ανθρώπους είναι επίσης TOP OF THE LIST για να εμπνευστείς κάτι! Από εκεί και πέρα θεωρώ για να είσαι δημιουργικός πρέπει να μην έχεις παρεμβολές! Άρα το ταξίδι λειτουργεί πάντα υπέρ σου γιατί δοκιμάζεις νέες συνταγές, νέα προϊόντα και ξεφεύγεις από την καθημερινότητα. Αν μπεις στο ταξίδι της δημιουργικότητας οι ιδέες δεν ξέρεις πότε θα σου έρθουν στο κεφάλι! (Όταν πας να κοιμηθείς; Όταν πας γυμναστήριο; Όταν μαγειρεύεις; Όταν απαντάς σε μια συνέντευξη;) Για αυτό κάτι που με βοηθάει είναι όταν μου έρθει μια ιδέα παρατάω ό,τι κάνω και το σημειώνω για να μην το ξεχάσω… Κάποια στιγμή θα χρειαστεί!

Pax Burgers

4.Ποια είναι η αγαπημένη σου διατροφική… αμαρτία;

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ενώ είμαι 8 χρόνια στο κομμάτι του Street Food και ειδικότερα στο Burger… το ίδιο το Burger είναι μια “Αμαρτία” που δεν κόβεται!

5.Όταν δε δημιουργείς Pretty, Amazing & Xtraordinary Burgers, τι κάνεις; 

Συνήθως θα με βρεις να κάνω μπάρμπεκιου ή να ταξιδεύω στη φύση, που αγαπώ πολύ! Βασικά τώρα που το σκέφτομαι αυτά τα δύο πάνε μαζί! J Μου αρέσει να μελετάω καθημερινά και τώρα τελευταία μου αρέσει να τρέχω να κολυμπάω και να προπονούμαι στην πυγμαχία! (Κάτι πρέπει να κάνω για να τρώω πιο πολλά Burger!)

Follow Pax Burgers σε Facebook & Instagram για να είσαι πάντα μπροστά και... αμαρτωλός!