Οκ, ζούμε μια κατάσταση που κανείς μας δεν περίμενε. Οκ, οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε την υγεία του κοινωνικού συνόλου, γι’ αυτό και μένουμε σπίτι. Αλλά μες στο σπίτι υπάρχει μία διασκεδαστική καθημερινότητα και αν δεν την έχεις ανακαλύψει εσύ, γι΄ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Πάρε χαρτί και στυλό και σημείωσε, ξεκινάμε.

 

 

1. Ξεκίνα να μαγειρεύεις (ή μαγείρεψε περισσότερο από όσο πριν, αν είσαι δεινός chef)

Ξέρουμε πως σου έχουμε λείψει και μαζί με εμάς και τα λαχταριστά μας homemade burgers. Aλλά μέχρι να επιστρέψουμε, πρέπει να έχεις κάτι να φας. Ήρθε η ώρα να ανασύρεις τα βιβλία μαγειρικής από τη βιβλιοθήκη σου ή εναλλακτικά (και, μεταξύ μας, πιο εύκολα), μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σε κατακλύσει με συνταγές. Από υγιεινά πιάτα μέχρι και κάτι που θα σε κάνει να σπάσεις για μια μέρα τη διατροφή σου (γιατί καραντίνα είναι βρε αδερφέ, ποιος θα σε δει;), όλο και κάτι θα ταιριάξει στη μαγειρική σου προσωπικότητα.

Tip: Aν δεν έχεις μαγειρέψει ποτέ ξανά στη ζωή σου, ξεκίνα από τα απλά, δε χρειάζεται να αποδείξεις πως είσαι κορυφή από την πρώτη μέρα.

2. Διάβασε βιβλία που είχες στα “αζήτητα” λόγω έλλειψης χρόνου

Θυμάσαι εκείνο το μυθιστόρημα που είχες στα υπόψιν να διαβάσεις, αλλά δεν το είχες κάνει ποτέ; Εκείνη τη βιογραφία που την είχες αγοράσει, αλλά λόγω... βεβαρυμένου προγράμματος δεν ασχολήθηκες; Ε, ήρθε η ώρα να τα ξεσκονίσεις και να ασχοληθείς μαζί τους. Εξάλλου, ένα βιβλίο είναι ένας καλός φίλος, μην ξεχνιόμαστε!

3. Άλλαξε διακόσμηση & διάθεση στο σπίτι!

Εδώ που τα λέμε, είναι η περίοδος που θα βαρεθείς να βλέπεις αυτό το βάζο στο τραπέζι ή το επιδαπέδιο φωτιστικό δίπλα από τη βιβλιοθήκη. Αλλά, μπορείς να τους αλλάξεις θέση (και δεν εννοούμε να βάλεις το φωτιστικό στο τραπέζι) ή και να τα αποσύρεις για ένα διάστημα. Δώσε χρώμα με πίνακες στον τοίχο και προσπάθησε να αλλάξεις τη διαρρύθμιση του σπιτιού σου. Θα σε ανανεώσει και, ούτως ή άλλως, το ήθελες καιρό, αλλά δεν προλάβαινες, παραδέξου το.

4. Βάλε μουσική και κάνε γυμναστική

Πόσες φορές στο γυμναστήριο σκεφτόσουν ότι αυτή την άσκηση θες να την κάνεις με το αγαπημένο σου τραγούδι για μουσικό χαλί; Σίγουρα πολλές! Βάλε τέρμα το ηχείο, αφού όλοι οι γείτονες είναι ξεκούραστοι και ξεκίνα τις ασκήσεις γιατί το καλοκαίρι μπορεί να σου φαίνεται πως έρχεται με βασανιστικό τρόπο, αλλά όταν έρθει πρέπει να σε βρει όπως σε άφησε: υγιή και fit.

5. Κάνε video κλήσεις με φίλους και οικογένεια

Τι να κάνει ο φίλος σου στο Λονδίνο; Η ξαδέρφη σου στο χωριό άραγε να είναι καλά; Ο κολλητός σου που μεγαλώσατε μαζί αλλά δε μένει στην ίδια πόλη με εσένα πού έχει χαθεί; Όλα αυτά τα ερωτήματα σίγουρα περνούσαν από το μυαλό σου σαν σκέψεις καθημερινά. Τώρα, μπορείς να τα λύσεις. Κάνε video κλήσεις με τα δικά σου άτομα για να μοιραστείτε παρέα τη νέα καθημερινότητά σας και δείξε τους πως τους νοιάζεσαι και τους αγαπάς, σίγουρα θα βοηθήσει και τους δυο σας.

Tip: Συνέχισε να κάνεις το ίδιο και όταν όλο αυτό θα αποτελεί έναν κακό εφιάλτη.

#ΜένουμεΣπίτι και συντονιζόμαστε στα social media μας για ακόμα περισσότερα tips!